avatar Gijs GilisGijs Gilis    14 dec 2021, 17:38    0   

Veel motorfietsfabrikanten, dealers en liefhebbers geloven dat Brembo-remsystemen het toppunt van remprestaties zijn. Helaas worden niet alle motorfietsen af-fabriek van Brembo-onderdelen voorzien. Voor motorrijders die op zoek zijn naar meer remkracht, biedt het nieuwe Upgrade-programma van Brembo de juiste afstelling voor weg-, race-, offroad- en custom-toepassingen.

Straat

Straatrijders zoeken de balans tussen prestaties, praktische bruikbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Brembo’s assortiment voor de weg bestaat uit de hoofdremcilinder RCS Corsa Corta, Stylema-remklauwen, T-Drive-remschijven en Z10-remblokken. Maar Brembo laat ruimte voor alle budgetten en raadt als alternatief de speciale GP4-MS-klemmen en P4-40C-axiale remklauwen aan. Voor optimale prestaties raadt Brembo ook gesmede Marchesini M7RS Genesi-wielen aan.

Race

In tegenstelling tot straatrijders eisen racers onder alle omstandigheden het allerbeste van hun motorfietsen. Voor racetoepassingen stelt Brembo enkel zijn Upgrade Racing-gamma voor met een RMC Billet GP-pomp, GP4-RR-remklauwen, Pistabassa-schijven en Z04-remblokken. Voor een nog groter voordeel vermindert de gesmede Marchesini M7R Genesi-wielset het onafgeveerde gewicht.

Cross

Op het crosscircuit is bruikbare remkracht belangrijker dan pure remkracht. Om die reden stelt Brembo zijn AMC-MX-hoofdremcilinder, MX2GPR-remklauw en MX Terra-remschijf voor. Crossliefhebbers kunnen kiezen voor de AMC-RD-hoofdremcilinder, terwijl endurorijders de voorkeur zullen geven aan de AMC-EN-pomp.

Custom

Natuurlijk gebruiken custombouwers ook Brembo-onderdelen. Niet alleen om de prestaties, maar ook het uiterlijk van de machine te verbeteren. Voor die gevallen toont Brembo zijn RCS-pomp, 484 café-racer-remklauwen en zwarte 11-inch-remschijven. Alternatieven zijn onder andere Stylema-remklauwen en Marchesini M10RC Kompe-gesmede wielen voor extra prestaties. Hoewel Brembo voor elke situatie specifieke componenten aanbeveelt, kunnen klanten die ook mixen en matchen volgens hun eigen behoeften en budget.