avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    24 aug 2022, 19:07    0   

Mac Motorcycles. Het zou een speciale drive-in kunnen zijn voor motorrijders die op de lunch willen bij oom Ronald, maar dat is het niet. Verre van zelfs. De Mac Ruby – voluit Mac Motorcycles Ruby – is een Brits gestijlde, klassieke caféracer met een Italiaans blok in het frame: een SWM 600cc monocilinder.

Het jonge Britse merk – ontstaan in 2008 na een deelname aan de MotoGiro d’Italia – mikt meteen hoog met z’n Ruby. Geen zoveelste Chinese kloon met andere stickers, maar een volledig nieuw ontworpen stijl en een blok dat z’n strepen reeds heeft verdiend.

De vloeistofgekoelde viertakt ééncilinder heeft twee bovenliggende nokkenassen die vier kleppen aansturen, en levert ruwweg 52 pk.  Wie bij die waarden moet denken aan de SWM SuperDual X – het allroadmodel van SWM – heeft gelijk: het is gewoon hetzelfde blok. Een licht uitgevoerd stalen buizenframe wordt gecombineerd met een 47mm UPSD-vork en een volledig instelbare Nitro R1 monoshock. Onder de ophanging treffen we nog twee alu/RVS 17-duimswielen, die tot stilstand komen middels radiaal gemonteerde Brembo’s.

De prijs van deze kleine caféracer moet nog worden bepaald, maar je kan je interesse alvast registreren op de website van Mac Motorcycles. De eerste levering wordt verwacht in de herfst van 2022.