avatar Gijs GilisGijs Gilis    16 aug 2022, 11:16    0   

Het British Motor Museum heeft officieel zijn eerste speciale motorfietsexpositie onthuld, met Triumphs iconische Daytona 675 in de hoofdrol. De tentoonstelling toont in totaal 16 motorfietsen, van Buddy Elmore’s historische Daytona 200-winnaar uit 1966, tot de allereerste officiële Moto2-motorfiets met Dorna Sports-licentie, de Daytona Moto2 765 Limited Edition. Maar daar houdt het niet op.

Nog tot oktober

“Dit zal de eerste van vele zijn”, zegt Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph. “Potentieel zullen we van de gelegenheid gebruikmaken om andere verhalen te vertellen en andere exposities te maken in onze Triumph Factory Visitor Experience in Hinckley.” De eerste expositie in het British Motor Museum loopt tot oktober. Het is tot nu toe ’s werelds grootste eerbetoon aan de 675. De tentoonstelling is inbegrepen bij de normale toegang tot het museum en de tentoonstelling.

120 jaar Triumph

Kunt je niet naar de tentoonstelling komen? Geen probleem. Het hoofd Customer Experience van Triumph zegt dat de volgende collectie kort na sluiting van deze collectie zal worden gepresenteerd, met een expositie die in het teken zal staan van Triumphs 120-jarig jubileum. Deze staat gepland voor november.