avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 aug 2022, 17:50    0   

Ducati zal ook voor MY23 zijn Ducati World Premiere-programma inzetten om z’n nieuwe modellen te lanceren. In de komende maanden zullen op het digitale platform maar liefst zeven nieuwe modellen hun intrede maken. Een nagelnieuwe Monster SP zou wel eens de spits kunnen afbijten. Krijgen we ’t sportieve broertje voor de Monster en Monster+ al op EICMA 2022 te zien?

SP

Het vermoeden dat de dames en heren uit Borgo Panigale aan zo’n ‘Monster SP’ werken, blijkt uit pas opgedoken Australische homologatiedocumenten. De nieuwe SP zouden we volgens die papieren herkennen aan z’n hoogwaardigere ophanging en een nieuwe kleurstelling. Dat hoeft overigens niet te verwonderen: kijken we even wat de SP-versies van de Streetfighter V4, de Panigale V4 en de Hypermotard 950 van hun broertjes onderscheidt, dan komen we op ’t zelfde idee uit. Een volledig instelbare Öhlins-ophanging en – in het geval van de V4 – ook een nieuwe kleurstelling. Motorisch zou er dan weer weinig veranderen. De 937cc L-twin zou dus vermoedelijk 111 pk blijven leveren bij 9.250 tpm. en 93 Nm aan koppel presteren bij 6.500 tpm.

Timing

Of de Monster SP de eerste ‘World Premiere’ wordt, weten we voorlopig niet. Wel weten we dat de eerste aflevering van de Ducati World Premieres ingepland staat op vrijdag 2 september om 19 uur, en er vervolgens de hele maand oktober nieuwigheden verschijnen tot en met 7 november, waarin de laatste aflevering zal uitgezonden worden. Ga dat zien!