avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 dec 2021, 10:29    0   

Vorig jaar onthulde BMW de M 1000 RR, de allereerste BMW-motor die net als de Duitse sportauto’s het M-label draagt. Die M-badge vertaalde zich in 212 pk onder het kuipwerk. Maar met slechts 500 exemplaren wereldwijd was de M 1000 RR geen gemakkelijke prooi om te bemachtigen. Voor wie dat gemist heeft, of er gewoonweg niet het geld voor had, heeft BMW de handen ineengeslagen met Lego om een schaalversie van de motorfiets te verkopen.

Met de kit bouw je een overtuigend schaalmodel van de M 1000 RR op schaal 1:5. Na de bouwwerken heb je een Lego-motor die maar liefst 46 centimeter lang is. De kit bestaat uit 1.920 afzonderlijke stukjes.

Omdat het een Lego Technic-kit is, heeft de motor ook een aantal coole functies. Het meest indrukwekkende is het feit dat het een functionerende, handgeschakelde versnellingsbak heeft. Met drie versnellingen en de vrijloop heeft de Lego-M een paar versnellingen minder dan in ’t echt, maar het is nog steeds erg cool. Hij heeft ook functionele vering en een echte aandrijfketting naar het achterwiel.

De Lego-BMW M 1000 RR komt helaas wel pas op 1 januari op de markt, dus je zult moeten wachten tot na de feestdagen om er een op te halen. Als er nog budget over is, natuurlijk. De blokjesbeemer moet immers een potige 199,99 kosten. Niet goedkoop, maar zeker beter te betalen dan de echte.