avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    02 mrt 2021, 18:25    0   

Veilingwebsite Catawiki verrast ons regelmatig met uitzonderlijke veilingen. Nu opnieuw met de ‘Exclusive Classic Motorcycle Auction’; die heeft een aantal pareltjes in de aanbieding.

RSV Mile SP in nieuwstaat

Het aanbod in deze uitzonderlijke veiling is bijzonder veelzijdig. Van pure classics tot sportmotoren, van exclusieve cruisers tot recente superbikes. Bij de laatste rekenen we ook de Aprilia RSV Mile SP, nummer 94 van 150 ooit gebouwde motoren. Wat meer is, deze is zo goed als nieuw, met amper 335 km op de teller.

Harley and the Davidsons

Wie al eens naar Discovery Channel kijkt, herkent wellicht de Knuckle Head uit Harley and the Davidsons. De motor is nieuw en heeft naast zijn klassieke waarde ook nog de bekendheid uit de televisie series.

Bekijk hier één van de Discovery Channel video’s over de motor

Exclusieve Ducati

En het gaat nog verder daar bij Catawiki. Met deze Ducati 900 NCR uit 1978 bijvoorbeeld. Deze retro racer in originele staat heeft ook nog de belangrijke ‘matching numbers’ tussen blok en chassis. Er is ook een volledig gedocumenteerde geschiedenis van de motor bij.

Koopjes zijn de hiervoor genoemde motoren niet, maar hun waarde is onbetwistbaar. Anderzijds staan er ook nog heel wat andere motoren tussen die voor een minder groot budget van eigenaar wisselen. Absoluut de moeite om een kijkje te nemen; is het niet om de te kopen, dan wel gewoon om even te likkebaarden bij al dat exclusieve spul. Dat laatste kost je helemaal niks!

Er worden in totaal elf motoren geveild en de verkoop loopt nog tot zondag.

Bekijk hier de exclusieve Catawiki veiling

Papieren van je motor verloren? Zo los je dat op!