avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 aug 2023, 11:20    0   

Wij mochten er onlangs nog in primeur mee aan de rol, en nu staat hij bij de dealers: de CFMoto 800NK Sport! Dat kregen we zopas bevestigd via importeur BW Import. Ga jij ‘m testrijden?

De zwart-witte uitvoering, Nebula White genaamd, stond officieel niet op de prijslijst, maar omwille van de opmerkelijk hoge vraag, heeft men besloten deze kleurstelling toch naar de Benelux te halen. De vanafprijs voor deze stoere naked bedraagt 8.249 euro. Uiteraard is ook de 800NK Sport voorzien van 5 jaar CFMOTO Extended Warranty Program Benelux garantie. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.cfmotobenelux.be  

Over de 800NK Sport (persbericht)

De CFMOTO 800NK Sport is het vlaggenschip van de NK-lijn: een echte straatvechter met een optimale balans tussen prestaties, comfort en slanke maar krachtige designlijnen. Met zijn 799cc paralleltwin met 95 pk en 81 Nm is de 800NK Sport een vat vol sensaties. Het design van de 800NK Sport is zowel stoer als modern. Met zijn agressieve lijnen en dynamische uitstraling trekt hij alle aandacht. Ondanks de sportieve uitstraling zorgen de comfortabele zitpositie en ergonomische bedieningselementen voor een ontspannen rijervaring, zelfs tijdens langere ritten. 

De 799cc paralleltwin is voorzien van dubbele balansassen en een 285° krukas, wat een specifiek geluid genereert. De CF-SC slipperkoppeling voorkomt het blokkeren van het achterwiel bij hevig terugschakelen. De luchtfilterkast met geïntegreerde luchtinlaat is onder het zadel geplaatst, met het oog op inlaatefficiëntie en onderhoudsgemak. Veiligheid staat voorop bij CFMOTO en de 800NK Sport is dan ook uitgerust met een geavanceerd bochten-ABS van Bosch. De dubbele remschijven van Ø320 mm worden hierbij afgeremd door radiale J.Juan 4-zuiger remklauwen.

De hoogstaande KYB-vering vooraan is volledig instelbaar qua veervoorspanning, ingaande en uitgaande demping. Op de KYB-schokbreker kan je de veervoorspanning en uitgaande demping verstellen. De veerweg bedraagt zowel voor- als achteraan 130 mm. De vering is sportief afgesteld zonder afbreuk te doen aan comfort.

Het sterke chroom-molybdeen frame is licht maar stijf en zorgt voor een optimale balans tussen veiligheid en stabiliteit. Doordat het motorblok als deel van het frame fungeert is CFMOTO erin geslaagd om het rijklaargewicht tot 186 kg te beperken. Het standaard zadel is 795 mm hoog en naar voren toe wat smaller uitgesneden wat ervoor zorgt dat je met je voeten gemakkelijk aan de grond kan.

Er is ook is een optioneel 820 mm hoog zadel beschikbaar. De 800NK Sport is uitgerust met hoogwaardige sportieve MAXXIS banden op velgmaat 120/60 R17 vooraan en 180/55 R17 achteraan. Het gebogen 5 inch TFT-display is dankzij een eenvoudig menusysteem handig te bedienen via de intuïtieve knoppen aan de linker stuurhelft.

De T-box van de 800NK heeft een ingebouwde 4G-module en 6D-sensor, die niet alleen een Bluetooth-verbinding maar via de CFMOTO app ook een eenvoudige navigatie, realtime weergave van de positie en status van het voertuig, Over-The-Air upgrades en beveiliging mogelijk maakt. Dankzij de ride-by-wire kan je op de 800NK beschikken over drie rijmodi (Street, Rain of Sport) met telkens andere vermogens-curves.

Deze kunnen gewijzigd worden tijdens het rijden. De 800NK is voorzien van een intelligent full LED-verlichtingssysteem, dat zich zich in realtime aanpast aan de omgevingen. Ook beschikt de 800NK over automatisch dovende richtingaanwijzers. De 800NK is uitgerust met een ride-by-wire systeem, dat onder andere ook de “one-touch” cruise control mogelijk maakt. Dankzij de intuïtieve bediening kan jij je rechterpols makkelijk even ontlasten.

Standaard uitrusting van de 800NK: 5 inch TFT dashboard  – Slipperkoppeling – USB-aansluiting – LED richtingaanwijzers met uitdooffunctie – Drie rijmodi – Limp mode – Rollover sensor – Bochten-ABS – Cruise control