avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    19 sep 2023, 18:06    0   

Na de bekende joint venture tussen CFMoto en KTM, slaan de Chinezen nu ook de handen in elkaar met Yamaha. CFMoto neemt vanaf november 2023 de aandelen van huidige partner Chongqing Jianshe over, waarna de naam van de huidige samenwerking – Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor – zal wijzigen naar Zhuzhou CF Yamaha Motor (ZCYM). Dat is volgens het merk met de gekruiste stemvorken een belangrijke stap voorwaarts om zowel de sales als productie in China vooruit te stuwen.

ZCYM zelf is van bij de start ongeveer 500 man sterk, en CFMoto houdt met exact de helft van de aandelen stevig het roer in handen. Yamaha heeft van de resterende helft precies 44,23 procent van de aandelen, terwijl Tair Yea Limited uit Hong Kong het resterende aandeel van 5,77 procent op zich neemt. De naam van dat bedrijf doet misschien geen belletje rinkelen, maar zal vermoedelijk instaan voor alle export-gerelateerde zaken.

In een beknopt persbericht geeft de Japanse motorbouwer nog mee dat het China ziet als een van zijn belangrijke productie- en verkoopbases. Het zal in de toekomst blijven overleggen met CFMoto over de koers van de gezamenlijke onderneming, met als doel de concurrentiepositie verder te versterken. In combinatie met de Oostenrijkse banden mag het duidelijk zijn: CFMoto is niet gekomen om in de schaduw mee te boksen… Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geef een antwoord