avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    19 jan 2022, 15:16    0   

Met een beetje geluk ken je de 300NK wel, de kleinste telg van het relatief recent bij ons neergestreken Chinese CFMoto. En ook het addendum CL-X doet bij menig motorliefhebber wel een belletje rinkelen – zij het in de vorm van de 700 CL-X-reeks die sinds vorig jaar bewonderende blikken oogst in de Benelux. Welaan dan, combineer beide platformen in één motor, en je krijgt CFMoto’s nieuwste worp: een 250cc neo-retro naked bike, die de looks van de CL-X combineert met het platform waarop de 250NK (en dus eigenlijk ook 300NK) is gebouwd. De nieuwkomer heeft zopas z’n debuut gemaakt op de Indiase markt.

Stijlgewijs valt meteen de klassieke ronde koplamp op, die omringd wordt door een opvallende X-vormige DRL. De brandstoftank en de staartsectie lopen Husqvarna Vitpilengewijs naadloos in elkaar over, met het knappe getrapte zadel als knappe overgangszone. De vloeistofgekoelde éénpitter zou 28 pk en 22 Nm uit z’n blokje weten te persen, wat enkel koppelgewijs iets lager ligt (-3 Nm) dan de 300NK die we hier op de markt kennen. Ook deze telg geniet instelbare rijmodi en een slipperkoppeling.

Een ander punt waarop de CL-X verschilt van de NK is de ergonomie: de CL-X duwt de rijder iets rechterop in het zadel. KYB levert zowel de UPSD-voorvork als de monoshock, terwijl de remklauwen voor de schijfremmen voor- en achteraan van J.Juan zijn. Volledige ledverlichting, en tweekanaals dubbel-kanaals ABS maken het plaatje af.

Hoewel de kwartliter CL-X momenteel op het 250NK-platform wordt gebouwd voor de Aziatische markt, lijkt de kans groot dat we ‘m hier op het quasi identieke onderstel van de 300NK te zien zullen krijgen. Of en wanneer deze telg de oversteek maakt naar Europa, daar hebben we nog ’t raden naar. Maar welkom is ‘ie zeker!