avatar Gijs GilisGijs Gilis    19 nov 2021, 16:42    0   

CFMoto zal in 2022 aantreden in het Moto 3-wereldkampioenschap in een partnership met het Duitse Prüstel GP, dat zal aangestuurd worden door ex-wereldkampioen Thomas Lüthi. De Spanjaarden Xavier Artigas en Carlos Tatay zullen de eerste piloten zijn op de CFMoto Moto3, die de KTM RC4 Moto 3 als basis heeft. Niet toevallig, want CFMoto en KTM werken al jarenlang samen waardoor de nieuwkomer gebruik kan maken van de expertise van ervaren rot KTM.

Carlos Tatay (l), Thomas Lüthi (midden) en Xavier Artigas (r) fistbumpen CFMoto de Moto 3 in.

De piloten

De 18-jarige Xavier Artigas scoorde een podium bij zijn eerste Grand Prix-optreden in Valencia in 2019, nadat hij zich eerder al in de top drie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup had geplaatst. In 2021 werkte hij zijn eerste volledige seizoen op WK-niveau af. Tatay, eveneens 18, is een voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen en racewinnaar in het FIM CEV Junior World Championship. Hij heeft er intussen twee Moto 3-seizoenen opzitten.

Xavier Artigas
Carlos Tatay

TT Isle of Man

Het Moto3-kampioenschap krijgt er dus een nieuwe constructeur bij, en de Chinezen steken hun ambitie niet onder stoelen of banken. De voorbije jaren heeft CFMoto al deelgenomen aan verschillende binnenlandse race-series. Ook heeft het als enige Chinese fabrieksteam ooit meegedaan aan de TT op het eiland Man.