avatar MotornieuwsMotornieuws    11 dec 2020, 13:12    0   

Say what? Say ho! Zeeho is een nieuw merk van CFMoto dat uitsluitend elektrische voertuigen zal produceren. De Cyber Concept is hun eerste model.

Futuristisch design en eigenschappen

Zoals de naam doet vermoeden voelt een blik op het design van de Cyber Concept behoorlijk futuristisch aan. Videogame-futuristisch zelfs, want als je het ons vraagt zou het niet misstaan in het decor van het recent gereleaste videospel Cyberpunk 2077. What’s in a name, uiteindelijk… Zeeho’s Cyber Concept beschikt over neonlichten, LED-koplampen en het dashboard is uitgerust met onder andere GPS en WiFi. Een andere opvallende (en helemaal bijdetijdse) feature is het 360° waarschuwingssysteem met zes hogeresolutiecamera’s die je op de hoogte brengen van obstakels in je buurt. Met behulp van de Zeeho-app kan de instellingen van het dashboard aanpassen, je scooter traceren en zelfs een diagnose uitvoeren. Je kan zelfs al die informatie delen via social media, om welke reden dan ook.

10 kW, 213 Nm

Het hart van de Zeeho Cyber Concept is een watergekoelde elektromotor die 10 kW en 213 Nm levert. De Cyber Concept heeft slechts 2,9 seconden nodig om vanuit stilstand naar 50 km/u te gaan. Topsnelheid is 110 km/u. Het 4 kWh Lithium-ion accupakket zou een bereik van 130 km mogelijk maken en kan tot 80% opgeladen worden in een halfuurtje tijd. Met Pirelli-banden en Brembo-remmen ga je met een gerust gemoed de baan op.

Cyber Concept, geen concept

Hoewel de naam anders doet vermoeden gaat Cyber Concept in 2021 al in productie, in eerste instantie voor de Chinese markt.