avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 nov 2021, 12:55    0   

Nadat CFMoto onlangs een paar foto’s publiceerde van het CFMoto SR-C21 concept, is er nu de eerste video, meer foto’s en een heleboel geruchten over een kleine maar extreem aantrekkelijke supersportmotor.

De nieuwe beelden tonen de conceptmotor en niet alleen renderings die op de computer zijn gemaakt. De motor is ontworpen door CFMoto R&D Europe Modena 40 in Italië, zoveel is tot nu toe bekend.

Minstens enkele onderdelen van de kuip lijken in carbon te zijn opgetrokken. De remmen worden duidelijk bij Brembo geshopt, terwijl de veerelementen van Öhlins en het uitlaatsysteem van SC-Project komt. Het blok zou een 400cc-tweecilinder zijn, waarvan voorlopig de exacte cijfers nog ontbreken. Al doet het gerucht de ronde dat de krachtbron gebaseerd is op een 490cc KTM-blok. Dat hoeft geen wonder te heten, aangezien CFMoto en KTM sinds enkele jaren nauw samenwerken.

CFMoto SR-C21: Circuit en straat

De CFMoto SR-C21 lijkt in eerste instantie geboren voor het circuit – niet in het minst omwille van de clip-ons, de winglets en de uit de MotoGP overgenomen kappen rond de voorremschijven. Al wijst de strakke ledverlichting toch ook op in de richting van een straatlegale versie. Een release wordt in 2022 verwacht – voornamelijk omdat CFMoto daar zelf weinig subtiel naar hint.

Voorlopig blijft het onduidelijk op welke markt(en) de CFMoto SR-C21 is gericht. Aangezien CFMoto niet alleen motorfietsen verkoopt op de thuismarkt China, maar ook in Europa en Amerika, hoeven we allerminst te wanhopen. Laat ons alvast de vingertjes kruisen!