avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    18 okt 2021, 16:11    0   

De Chinese motorfabrikant CFMoto heeft op sociale media foto’s gepubliceerd van een nieuw concept. De CFMoto Vision Concept SR of SR-C21 lijkt een serieuze supersportmotor met race-ambities te zijn.

Grote (KTM) broer?

Als we afgaan op de foto’s, kunnen we ervan uitgaan dat de bij ons niet beschikbare 300SR en 250SR een grote broer krijgen. Maar CFMoto is tot nu toe erg karig met meer precieze informatie. We vermoeden dat een grotere KTM-motor (CFMoto en KTM werken samen in een partnerschap) zal worden gebruikt. Het zou kunnen gaan om dezelfde 800cc-parallelletwin als gebruikt in de CFMoto 800MT Adventure, maar dit moeten we op dit moment wel als speculatie beschouwen.

Van concept naar productie?

Het ontwerp is ontwikkeld door CFMoto R&D Europe Modena 40 en CFMoto kondigde op sociale media aan dat het een klein voorproefje biedt van wat komen gaat. Als je naar het ontwerp kijkt, zou het bijna een superbike voor de WorldSBK kunnen zijn. De zeer grote remschijven zijn voorzien van afdekkingen waarin ventilatieopeningen zijn verwerkt. De remmen zijn van Brembo. De vering is van Öhlins. De voetsteunen zijn zeer ver naar achteren geplaatst, wat een heel sportieve zithouding suggereert. De SC Project-uitlaat lijkt ook rechtstreeks uit de racerij te komen. Natuurlijk mogen de grote winglets aan de voorkant niet worden vergeten. Een andere visuele traktatie is de enkelzijdige achterbrug, die het achterwiel perfect aftekent.

Het feit dat dit waarschijnlijk een straatlegale motorfiets is, is ook te zien aan de stijlvolle lichtunits. Je kunt hier niet echt spreken van een koplamp, want er zijn alleen dunne gebogen verlichtingslijnen aan de voorkant te zien. Er zit ook een achterlicht op de conceptfiets. Dat in een productieversie een aantal dingen (zullen moeten) sneuvelen is duidelijk. Maar als dit een voorbode is van wat komen zal, zijn we zeer benieuwd.