avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 feb 2023, 17:49    0   

Zo nu en dan valt er een pareltje te rapen tussen de persberichten die in onze mailbox belanden. Het meest recente exemplaar kwam overgewaaid uit China, waar motorbouwer Hanyang z’n USP creëerde door een 360mm achterslof onder z’n nieuwste creatie te mikken. Ni hao, Hanyang Wolverine XS800!

Subtiliteit

Neen, subtiliteit kan je deze Wolverine niet verwijten. Van het scherpe lijnenspel, over de solozit en de knoert van een ledkoplamp, tot de speciaal uitgefreesde, enkelzijdige achterbrug met sportieve velg en die gigantische 360/30R18-achterband. Die laatste doet de petieterige 140/70ZR17-voorzijde niet enkel in perspectief verdwijnen. Maar eveneens opvallend: de potige 800cc V-twin in het stalen frame én de stevige portie herkenbare merken die de Chinezen hebben voorzien.

Bescheiden

Die V-twin perst er naar verluidt 51 pk uit bij 7.000 tpm en genereert een vrij bescheiden maximaal koppel van 59 Nm bij 5.500 tpm. Daarmee moet de kolos van 288 kg (drooggewicht) een top van 160 km/u halen. Het afremmen van die massa gebeurt middels drie remschijven, die vooraan door radiaal gemonteerde Nissins worden gebeten. Een dikke UPSD-vork staat vooraan in voor de demping, achteraan zit de demping ingewerkt tussen blok en swingarm. Opvallend zijn ook de Akrapovic-uitlaatdemper met carbon hitteschild die het uiteinde van een RVS-uitlaatlijn siert, en het grote TFT-scherm met bluetooth-connectiviteit.

Prijs

Voor een prijskaartje van omgerekend 9.500 euro krijg je (voorlopig enkel) in China dus vooral bijzonder veel rubber en een rits kwaliteitscomponenten. Daar schort ’t alvast niet aan. De PR-campagne van het merk laat dan weer wel te wensen over, zoals onderstaand beeld duidelijk maakt…