avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    17 mrt 2021, 18:25    0   

De Fransman Christophe Decultot wordt de nieuwe president van Honda Benelux. Hij volgt Hans De Jaeger op, die vervoegt Honda’s Europese hoofdkwartier in Engeland als Vice President van Honda Motor Europe.

Persbericht – Na drie jaar aan het roer bij Honda Benelux promoveert Hans De Jaeger intern bij de Europese tak van Honda Motor. Hij is aangesteld als Vice President van Honda Motor Europe. Hans De Jaeger geeft zo de Benelux teugels uit handen voor een Europese rol, maar niet zonder zijn stempel te hebben gedrukt op de Benelux-markt.

Mijn huidige positie verlaten gaat zeker en vast gepaard met gemengde gevoelens. Deze promotie vormt natuurlijk een bijzonder stimulerende uitdaging, zowel op professioneel als op intellectueel vlak, maar ik blijf ervan overtuigd dat de mooiste pagina’s van Honda’s verhaal in de Benelux nog geschreven moeten worden. Desalniettemin ben ik gerustgesteld en verheugd dat Christophe Decultot het roer van me overneemt. Zijn ervaring maken van hem de ideale persoon om de toekomstige uitdagingen tot een goed einde te brengen.” Aldus Hans De Jaeger.

Hans De Jaeger (links) gaat naar het Europese Honda hoofdzetel in Engeland, Christophe Ducultot komt naar België.

Nieuw hoofdstuk

Christophe Decultot werd in 2007 aangesteld als directeur van de autodivisie van Honda Frankrijk. Hij doorliep geleidelijk aan alle managementfuncties om uiteindelijk vicepresident te worden in 2014. Dankzij die ervaring bouwde hij doorheen de jaren expertise op in alle markten waar Honda actief is: automobiel, motorfietsen, tuinmachines, maritieme oplossingen en industriële toepassingen.

In 2021 volgt dus een nieuw professioneel hoofdstuk voor Christophe Decultot:

Gedurende mijn hele carrière bij Honda stelde ik als doel om de visie en de waarden van het merk in Frankrijk uit te dragen en te ondersteunen. Ik ben dan ook erg trots en blij dat de Honda Motor Group mij deze nieuwe internationale verantwoordelijkheid toevertrouwt. Graag wil ik alle teams bedanken waarmee we in Frankrijk een mooie pagina geschiedenis konden schrijven voor Honda. De Benelux vormt een nieuwe uitdaging die ik met dezelfde teamgeest tegemoet ga.”

Christophe Decultot studeerde af aan de ESCRA van Le Mans en bracht het grootste deel van zijn carrière door in de wereld van de automobielindustrie bij Japanse en Europese groepen.

Meer weten over Honda motorfietsen? Klik hier

Lees hier de test van de nieuwe Honda Forza 750