avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 nov 2021, 16:51    0   

De Royal Enfield SG 650 Twin Concept is een bijna-fabrieksprototype van de aankomende 650cc-cruiser van de fabrikant uit Chennai. Verwacht wordt dat de motorfiets ergens in de eerste helft van volgend jaar te koop zal zijn. Het model deelt hetzelfde platform als de Interceptor 650 en Continental GT 650, maar rijdt op dikke wielen en de spatborden zijn net zo prominent. De motor heeft een monozadel voor de rijder, waardoor het zwarte achterspatbord zeer zichtbaar is en hij een bobber-uitstraling krijgt.

Opvallende graphics

Royal Enfield heeft een mix van een wit en zwart-kleurenschema toegepast met opvallende graphics en Royal Enfield-stickers op de brandstoftank voor extra levendigheid. In lijn met het klassieke thema heeft de SG 650 een ronde koplamp met een gewone halogeenlamp, verchroomde bar-end spiegels die naar beneden zijn gekanteld, een glanzende behuizing, een zadel met structuur, een zwart carter en lichtjes naar boven gekantelde, dubbele uitlaatpijpen, een upside-down voorvork (de eerste voor Royal Enfield) en gekantelde stereovering achteraan.

Tripper-navigatie

Verder is de motorfiets voorzien van een instrumentenpaneel dat in de productiespecificatie Tripper-navigatie met Google-functie zal bieden, een herwerkt subframe, een brandstoftank vergelijkbaar met die van de 650 Twins, schijfremmen voor- en achteraan en een plat stuur dat op het productiemodel wat meer rechtopstaand kan worden.

Aandrijflijn

Wat de prestaties betreft, zal de productieversie worden aangedreven door de gekende 648cc-paralleltwin met een maximumvermogen van 47 pk en een maximumkoppel van 52 Nm. De aandrijflijn is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met standaard een slipperkoppeling en hulpkoppeling, net als bij de 650 Twins.