avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 feb 2022, 14:54    0   

Om zesvoudig wereldkampioen Max Biaggi als race-instructeur te hebben, zouden enkelingen hun rechterarm middels een botte zaag afzetten. Maar stel nu dat er een andere oplossing is? Vijf Aprilia-eigenaars (must!) krijgen van Aprilia (duh!) namelijk de kans om zich in te schrijven voor een opleidingsdag door Biaggi op het Circuit of the Americas in Austin. Dat hoeft je geen arm en been te kosten. Althans niet in de letterlijke zin: voor 5.000 dollar (omgerekend 4.400 euro) mag je al aansluiten… Da’s warempel minder dan een euro per gereden meter op het 5.513 meter lange COTA. Zet een mens aan het denken, toch?

Racers Days

De Aprilia Racers Days zijn niet nieuw: het merk organiseert al jaren dergelijke circuitdagen waarbij fans en Aprilia-klanten de kans krijgen om met de Aprilia RSV4, Tuono V4 1100, RS 660 en Tuono 660 te rijden. Ondergetekende was er al eens bij op Mugello, toen daar de nieuwe RSV4 Factory Works werd voorgesteld – en raad wie daar toen ook was…

De ARD-kalender voor 2022 staat nog in de steigers, maar intussen is alvast een datum geprikt. Er wordt op 12 april 2022 verzamelen geblazen op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Een circuit waar sinds 2013 de MotoGP wordt verreden en waar in 2022 de eerste etappe van de meest exclusieve Aprilia Racers Days ooit zal plaatsvinden.

Eén blij bakkes. En één zesvoudig wereldkampioen.

Wat krijg je voor je centen?

Wel, Max Biaggi is je privé-instructeur voor een dag, waarbij hij je over de ideale racelijn over het COTA zal loodsen, maar ook zal helpen om je eigen racemachine (nogmaals, verplicht een Aprilia) af te stellen voor circuitgebruik. Verder mag je voor die centen ook de avond voor het evenement op hotel, inclusief een tête-à-tête met Biaggi tijdens het diner. Ook de fotoshoot tijdens de sessies en een VIP Aprilia Racing Kit zitten in de prijs. Daarin tref je ondermeer een jas, een T-shirt en een pet. En als kers op de taart krijg je ook een ‘speciaal geschenkje van Max’. Wat dat is, is nogal vaag. Maar we hopen alvast voor u dat hij momenteel geen cursus pottenbakken volgt.

Meer info en inschrijven

Meer informatie vind je op deze link, waar je je ook kan inschrijven voor één van de
vijf beschikbare plaatsen. ’t Is vrijdag, doe eens zot!