avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jan 2022, 15:40    0   

Gekker moet het niet gaan worden, en exclusiever kan het moeilijk worden. Of heeft u toevallig een Ducati in de garage staat die het label ‘001/001’ draagt? Dat dachten we al. Maar dat zou binnenkort wel eens het geval kunnen zijn: de dames en heren uit Borgo Panigale lanceerden zopas het fabrieksprogramma Ducati Unica, waarmee klanten een unieke, helemaal aan hun smaak aangepaste Ducati kunnen bestellen. Die wordt volgens de wensen van de klant vormgegeven door de eigen ontwerpafdeling van de Italianen, in het legendarische Centro Stile.

Klanten zullen direct samenwerken met de ontwerpers en technici van de firma uit Bologna om hun droom machines te creĆ«ren, waarbij elke motor geleverd wordt met een certificaat van uniciteit. Eigenaren kunnen kiezen uit een reeks van afwerkingen, materialen, performance-accessoires en veel meer – met elke fase van het creatieproces gedocumenteerd, inclusief de eerste schetsen van het ontwerp. Waanzin.

Van de voorbeelden die Ducati zelf meegeeft kan u er eentje al herkennen: de donkerblauwe Superleggera V4 lekte eerder al als Lamborghini SVJ-editie – maar Ducati toont ‘m alsnog als voorbeeld van de mogelijkheden. Ook een tot in de details omgebouwde, rood-witte Scrambler moet hoge ogen gooien, evenals de unieke Streetfighter V4 met matte camouflage-bestickering en Brembo remklauwen die in de kleuren van de Italiaanse vlag zijn gedoopt.

Wil je er zelf ook eentje laten bouwen? Dan rep je je het best in gestrekte draf naar je docale dealer, die als medium tussen de klant en Ducati’s programma zal fungeren. Ducati geeft nog mee dat het slechts enkele projecten per jaar kan aannemen (voor Noord-Amerika bijvoorbeeld is dat 1 motor per kwartaal), dus zullen de plekjes – eh – duur zijn…