avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 mrt 2022, 16:36    0   

Goed nieuws voor wie er eentje bestelde: de eerste 30 Aston Martin-motoren zijn van de Brough Superior-productielijn in Toulouse gerold. Voor wie ’t hoort donderen in Keulen, enkele cijfers om de Aston Martin AMB 001 te schetsen: 183 pk voor 185 kg (drooggewicht), een waanzinnig knap en opvallend design en een prijskaartje van 98.000 euro. Slik.

De samenwerking tussen de autofabrikant en het Franse bedrijf Brough Superior heeft geresulteerd in een project dat sinds de presentatie op de EICMA in 2019 veel belangstelling heeft getrokken. Nu zijn de eerste 30 eenheden van de productielijn in Toulouse gerold.

Het ontwerp en de styling zijn van het hoogste niveau. Met de exclusieve motor kan je helaas enkel op het circuit uit de voeten, aangezien hij niet is goedgekeurd voor gebruik op de weg. Met een prijs van bijna 100.000 euro zullen niet veel klanten het zich kunnen veroorloven, maar 30 van hen zijn al tevreden. Aston Martin heeft ze al verscheept naar vermogende kopers in Frankrijk, Europa, Japan, Australië, Singapore en de Verenigde Staten.

In totaal wil de tandem Aston Martin – Brough Superior 100 eenheden bouwen. Tot op heden zijn er reeds 90 verkocht. Als je geïnteresseerd bent… moet je bijgevolg opschieten.