avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    22 feb 2023, 14:54    0   

“Stop je kredietkaart maar terug in je portefeuille. Klik niet op die ‘Koop’-knop. Wacht nog even met die bestelling. Wij hebben een verrassing voor je gepland. Op 24 april van 2023 herrijst de populaire KTM SMT uit de as.” Kan tellen, de aankondiging die KTM zopas op z’n website plaatste. Een nieuwe SMT, gedomme. Dat we dat nog mogen meemaken!

Raden naar specs

Over de specs van de nieuwkomer lost KTM voorlopig niks, dus moeten we zelf op zoek naar aanwijzingen. Het feit dat de afbeelding bij het persbericht de bestandsnaam ‘2023 KTM 890 SMT.png’ krijgt, geeft alvast aan dat we ‘m dit jaar mogen verwachten én dat het 890-blok de uitverkoren krachtbron is. Die paralleltwin is op de 890 Duke goed voor dik 120 pk, wat alvast een goede indicatie kan zijn voor de vermogenswaarden van de toekomstige atletische hoogpoter. Op zowel render als kleimodel zien we daarenboven een hoog voorspatbord, lichtmetalen wielen (vermoedelijk 17″) en een kort afgezaagd rallykopkuipje.

‘Hiding in plain sight’, heet dat dan.

Waar is Wally?

Als eerste meer weten over de SMT? Dat kan uiteraard steeds via Motornieuws.be, of via deze link van KTM! Meer hints kan je proberen ontwaren uit onderstaande video, waarin je onder meer een deel van het kuipwerk en de uitlaatlijn te zien krijgt. Al gokken wij dat er meer in het beeld verstopt zit. Waar is Wally, maar dan op z’n Mattighofens. Veel zoekplezier!