avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    04 okt 2022, 16:08    0   

Voortbouwend op een eerdere samenwerking tussen de twee Britse merken, viert Triumph 60 jaar Bond met de release van een hyperexclusieve Speed Triple 1200 RR Bond Edition. Voor u helemaal wild gaat: deze versie wordt helaas (toepasselijk) gelimiteerd tot slechts 60 stuks, wereldwijd. Sneller naar beslissen dan je schaduw dus. Of was dat een andere fictieheld?

60 stuks

De speciale Bond Edition kan uitpakken met custom zwart 60th anniversary lakwerk waarop alle 25 James Bond-filmtitels vermeld staan, met officiële 007™-graphics en handgeschilderde gouden striping en aangepaste bestickering en badges. Op eentje daarvan – op de stuurklem – staat het unieke serienummer vermeld. Om helemaal zeker te zijn, krijg je ook een handgetekend certificaat van echtheid, en een 007-motorhoes om ‘m binnen stofvrij te houden. Hij wordt er niet onzichtbaar door, helaas. 

Speed Triple 1200 RR

Onder die hoes en onder het kuipwerk tref je overigens een voor ‘t overige vrij standaard uitgevoerde Speed Triple 1200 RR. Al is dat in het geval van de RR een understatement van jewelste: van de knappe styling, over de 1.160 cc triple (180 pk / 125 Nm), elektronisch instelbare Öhlins Smart EC 2.0 semi-actieve vering, de Pirelli Diablo Supercorsa SP V3-banden, de Brembo Stylema’s, het TFT-kleurenscherm met My Triumph-connectiviteit, geoptimaliseerd bochten-ABS tot de instelbare, hellingshoekgevoelige tractiecontrole: dit is bezwaarlijk een standaardmotor te noemen… 

Kostenplaatje

Ook qua prijsstelling niet, overigens: de nieuwe Speed Triple 1200 RR Bond Edition moet 25.295 euro kosten (27.495 euro in Nederland). Daar trekt zelfs 007 al even bleek bij weg. Mààr: het is wel een uitgelezen kans om een stukje geschiedenis in huis te halen – zowel voor de cinefiel als de motorliefhebber. Meer info of kopen? Surf dan even naar de website van Triumph. Snel wezen is de boodschap.