avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 mei 2023, 11:10    0   

Wie herinnert zich de MBK Booster nog? Enkele decennia geleden hoorde je de iconische scooter met ballonbanden vaak eerder dan je ‘m zag, al dan niet met dikke Malossi-cilinderkit en Polini-krijspijp gemonteerd. Wel, Yamaha heeft het stof van z’n Booster geblazen. Al is de comeback misschien niet helemaal wat je ervan zou verwachten: de dikke banden blijven op post, maar de nieuwe Booster is een kruising tussen een elektrische scooter en een speedpedelec… Origineel is ‘ie wel!

Het eerste element dat opvalt, is het bijzondere, gegoten alu frame. Aanvullend krijgt de Booster een conventionele voorvork met 80mm veerweg, een spatbord dat meteen ook de vorkhoezen herbergt, een bagagerekje achterop. Al hoeft het daar niet te stoppen: Yamaha heeft een pak originele accessoires in petto, waarmee je je Booster volledig kan personaliseren.

Tot 45 km/u

Rijden kan als je een AM-rijbewijs hebt, want de Booster wordt aangedreven door een Yamaha PW-S2 45-motor die 75 Nm kan leveren en in werking treedt zodra je de pedalen beroert. Er zijn vijf verschillende rijstanden beschikbaar, waarbij je maximaal 45 km/u haalt. De 36 V snellaadaccu heeft een capaciteit van 630 Wh en een actieradius van maximaal 110 km is mogelijk met een rijder van 75 kg (ECO+-modus).

Rijmodi en navigatie

Ook aan de veiligheid is gedacht: de wielen zijn voorzien van schijfremmen met een diameter van 180 mm, de Booster heeft ledverlichting voor- en achteraan, en er is zowel een achteruitkijkspiegel als een claxon gemonteerd. Alle rijgegevens, rijmodi én navigatie kan je volgen op het 2,8-inch TFT-kleurenscherm. De Booster is beschikbaar in twee kleurtjes: Aqua en Tech Graphite. De prijs is voorlopig onbekend.