avatar MotornieuwsMotornieuws    22 mei 2019, 12:08    0    Nog te bepalen   

Knelpuntberoep

Motorfietstechnicus is, net als autotechnicus, nog steeds een knelpuntberoep. BMW Motorrad wil hier verandering in brengen en doneert oefenmotorblokken aan zeven Vlaamse en zes Franstalige scholen. Dit is een unieke gelegenheid om over het nieuwste didactisch materiaal te beschikken, aldus Marc De Groof van BMW Belux. Het is een win-win situatie, onze twintig BMW Motorrad concessies hebben de voorbije jaren steeds mooie groeicijfers neergezet. Wij kiezen ervoor om structureel te werken aan een grotere instroom van jong talent. Vervolgens kunnen wij de scholen op die manier een echte meerwaarde bieden.

BMW Group Belux werkt al sinds 2014 samen met de opleiding autotechnicus. BMW biedt leerlingen de mogelijkheid stage te lopen en stelt onderdelen en cursussen ter beschikking. Ook worden bijkomende zomer-opleidingen voorzien voor leerkrachten. BMW Motorrad erkent de nood aan goed opgeleide en gemotiveerde jongeren in het motorsegment en wil dit programma graag uitbreiden naar motortechnici-in-spé. 

Dit zijn de gelukkige scholen: 
Vlaams: Don Bosco Halle; GO Redingenhof Leuven; Karel De Grote Hoboken; PCVO Groeipunt Ninove; Vives Kortrijk; VTI Oostende en VTI Zeebrugge. 
Franstalig: Campus Automobile Spa-Francorchamps, IFAPME La Louvière, IFAPME Arlon, IFAPME Liège, Institut Saint-Joseph in Etterbeek en HELHa Mons.