avatar MotornieuwsMotornieuws    09 okt 2020, 16:01    0   

De Australische custom builders van Deus Ex Machina Motorcycles onthulden gisteren een primeur: hun allereerste volledig elektrische custom. De oorsprong van deze prachtige custom is de Zero SR/S, het nieuwste model dat het Amerikaanse elektrische motormerk Zero Motorcycles in februari van dit jaar op de wereld losliet. Behalve de eerste elektrische custom van Deus is deze motor ook nog om een andere reden een mijlpaal, want het is de laatste build van de iconische ontwerper Michael “Woolie” Woolaway.

Handwerk

In een interview met Zero Motorcycles vertelt Woolie over zijn inspiratie. “Ik wilde oud met nieuw combineren. De oude vormen die ik kende als kind in combinatie met de nieuwe technologie. De vormen van de motor creĆ«erde ik volledig met de hand, en helemaal organisch. Ik had geen tekeningen, geen computermodellen, niets van dat. Gewoon schuimplastic, instrumenten om het model te vormen en meetinstrumenten. De old-school way.”

Ook het windscherm is uiterst artisanaal en werd handmatig geblazen door Zero Gravity.

Hoogspanning

De SR/S onderging enkele opvallende aanpassingen. Zo is het rempedaal rechts verdwenen en vervangen door een hendel aan de linkerkant die je met je duim bedient. Een Showa-ophanging en koolstofvezel Dynamag wielen en zelfs winglets die rechtstreeks van een formule 1-wagen komen verhogen het race-gehalte van de Deus. Op het zadel borduurde Woolie de exacte bliksemschicht die symbool staat als hoogspanningswaarschuwing in de Verenigde Staten, en het symbool op de tank van de motor is eveneens een officiƫle hoogspanningswaarschuwing, maar dan eentje uit lang vervlogen tijden.

Vintage hoogspanningswaarschuwing op de “tank”
De winglets komen rechtstreeks van een Formule 1-bolide

Bekijk hier de video over de Zero SR/S door Deus

Bekijk hier meer foto’s van de Zero SR/S door Deus Ex Machina Motorcycles