avatar MotornieuwsMotornieuws    05 jun 2023, 17:50    0   

Het Circuit Jules Tacheny heeft veel meer te bieden dan enkel z’n gekende, geasfalteerde circuit. Net naast het circuit, ligt een zogenaamde ‘dirt oval’ (226m lang en 15m breed) die volledig is gewijd aan Dirt Track – het enige in zijn soort in België. Na een testfase van enkele maanden werd de oval volledig gerenoveerd om te voldoen aan de hoogste vereisten van de discipline.

Dirt Track komt uit de Verenigde Staten overgewaaid en is een discipline die onder meer door MotoGP-rijders als Marc Marquez, Fabio Quartararo, Jack Miller wordt beoefend. Het is een van de beste manieren om te leren omgaan met glijden, en gecontroleerd slippen onder de knie te krijgen. Een essentiële skill voor supermotardrijders, maar ook een geweldige manier voor elke zichzelf respecterende motorrijder om zijn rijvaardigheid te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen – zowel offroad als op de weg. Wij zijn er alvast weg van.

Meer info

Om zelf eens te proeven van het dirttracken, moet je een motor huren bij het Circuit Jules Tacheny. Daar hebben ze zowel YCF 150 4-takt Dirt Trackes als AJP 150 4-takt Dirt Trackers ter beschikking. Meer info of een sessie boeken? Dat kan via deze link!