avatar MotornieuwsMotornieuws    13 aug 2023, 17:37    0   

Wat een feest voor het motorrijden moest worden – en dat ook was, tot zondagnamiddag – is geëindigd in mineur. Tijdens de GP Parade met sterren als Agostini, de Radigues en Dunlop, kwam de groep tot stilstand net voor de Radillon en toen gebeurde het onvoorstelbare.

De GP Parade was een ronde rond het mooiste circuit met o.a. de hierboven genoemde legendes die aanwezig waren in Francorchamps voor het Bikers Festival. Deze eerste editie bracht demo-rides, vintage trial en enduro, de aanwezigheid van GP legendes, circuitrijden en eigenlijk alles wat een motorliefhebber zich kan wensen. Het was een mooi weekend met niks dan lachende gezichten en tevreden mensen.

Onwel?

Na de GP Parade, zie het als een ereronde voor sterren, maar ook voor hun fans, kwam de groep tot stilstand tussen de bocht van La Source en de Radillon. Toen de groep daar stond, reed een achterkomende motorrijder op de groep in. Volgens de eerste berichten zou de man amper of niet geremd hebben. De klap was enorm. De 84-jarige motorrijder overleefde het niet. Hij zou mogelijk onwel geworden zijn op de motor. Het is niet duidelijk of er nog andere gewonden zijn, gezien de aard van het ongeval, lijkt die kans reëel. Het werd een einde in mineur voor een event dat een feest voor motorrijders leek te worden. Verder nieuws brengen we hier zodra dat voorhanden is.