avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    27 sep 2022, 16:39    0   

Ook de Honda CMX500 Rebel blijft mechanisch onveranderd in 23YM, maar hij krijgt drie volledig nieuwe kleurtjes: Mat Gunpowder Black Metallic, Pearl Smoky Gray en Candy Diesel Red. Een Rebel in ‘S’ Edition met fabrieksaccessoires – koplampkuip, zadelbekleding met diamantpatroon en zwarte voorvorkkappen en beschermrubbers – die voor 23YM in een Titanium Metallic-livrei is gedoopt, blijft eveneens beschikbaar.

De standaarduitrusting van de Rebel bestaat onder meer uit een assist-/slipperkoppeling, LED-verlichting en een versnellingsindicator, maar de custommachine is uiteraard ideaal als blanco canvas waarop de eigenaar zijn verbeelding de vrije loop kan laten. Onderhuids blijft het krachthonk overeind: de 471 cc grote, vloeistofgekoelde paralleltwin van de Rebel is afkomstig van de sportieve CBR500R. Maar dankzij een aangepaste mapping van het PGM-FI-injectiesysteem krijgt het blok een meer cruisergericht karakter.

De aangepaste ontsteking en kleptiming zorgen ervoor dat het motortemperament in plaats van hoogtoerig en snel (bij de CBR) verandert naar koppelrijk vanaf de lage toeren met een soepele en lineaire vermogensafgifte doorheen het toerengebied. Het pittige piekkoppel van 43,3 Nm bij 6.000 tpm gaat samen met een piekvermogen van 34 kW (46,3 PK) bij 8.500 tpm. Leuk pakket!