avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    18 jul 2023, 11:19    0   

Goed nieuws voor wie een Multistrada V4 S wil kopen, maar eigenlijk te kort is afgezaagd om dat vehikel zonder ladder te bestijgen: Ducati voegt Ducati Easy Lift nu toe aan de standaarduitrusting. Ook wie al een V4 S heeft gekocht, kan het extraatje gratis laten toevoegen.

Gratis

De Easy Lift-functie zag het levenslicht op de Multistrada V4 Rally. Het werkt in op de hydraulica van de ophanging, door de kleppen van de semi-actieve vering gedurende ongeveer drie minuten volledig te openen wanneer het contact wordt aangezet. Op die manier wordt de vering een stuk soepeler, waardoor het gemakkelijker wordt om de fiets van de standaard te tillen.

De update wordt beschikbaar gesteld als standaarduitrusting op nieuwe machines, maar is ook gratis voor al wie reeds een Multistrada V4 S kocht.  Dergelijke klanten worden gecontacteerd via de MyDucati-app en via e-mail en kunnen vervolgens bij hun vertrouwde Ducati-dealer langsgaan voor de nodige update.

Makkelijker toegankelijk

Deze functie vergroot de toegankelijkheid van de Multistrada V4 S voor rijders van elke lengte of lichaamsbouw, en komt er als aanvulling van de Minimum Preload-functie. Daarmee kan je, sinds de lancering in 2022, de rijhoogte verlagen door de veervoorspanning te resetten. Dat maakt het gemakkelijker en veiliger om uw voeten op de grond te zetten bij het manoeuvreren op lage snelheid, vooral met de passagier aan boord.