avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    15 apr 2022, 11:20    0   

Zin in een citytripje, maar nog geen idee waarheen? Dan zijn de Ducati-fabriek en het bijbehorende museum in Bologna binnenkort opnieuw een leuke optie. De heropening is voorzien op 21 april. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de 200 mijl van Imola in 1972 – gewonnen door Paul Smart – zal het museum vanaf 23 april tijdelijk onderdak bieden aan de 750 Imola van de racer.

Het Ducati Museum en de Ducati-fabriek gaan vanaf 21 april weer open voor het publiek. Vanaf dan ben je opnieuw welkom van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur, enkel op woensdag is de keet gesloten. In de zalen van het museum, gelegen in het hart van de Ducati-fabriek in Bologna, kun je de meest iconische motorfietsen, race- en wegmotoren ontdekken, die de geschiedenis van het merk hebben gemaakt, samen met vele anekdotes en unieke details. Tijdens de rondleiding in de Ducati-fabriek kan je onder andere langs de productielijnen lopen om de bouw van start tot afwerking te bekijken. Zo’n toer kan je elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag boeken met twee bezoekrondes, de eerste om 9:30 uur en de tweede om 15:30 uur.

Hoeveel kost het?

De prijs van het ticket voor toegang tot het Ducati Museum is € 17, terwijl het ticket Ducati Museum en bijbehorende fabriekstour € 32 moet kosten. Beide rondleidingen zijn vrij beperkt qua bezoekersaantallen en reserveren kan enkel online. Bovendien zal het tot nader order een mondmasker verplicht zijn en gedurende de tour dien je een veilige afstand van ten minste één meter te respecteren.

Virtuele rondleidingen

Ter gelegenheid van de volledige heropening van het Ducati Museum wordt de tentoonstelling vanaf 23 april uitgebreid met een nieuwigheid. Om de 50e verjaardag van de overwinning van de legendarische Paul Smart op de 200 mijl van Imola in 1972 te vieren, zal de originele en legendarische 750 Imola tijdelijk te bezichtigen zijn, naast de 42 unieke motoren die reeds in het museum aanwezig zijn.

Daarnaast zal er vanaf 21 april ook een nieuwe gratis virtuele tour beschikbaar zijn op de Ducati-website. Op dezelfde manier blijven de ‘Online Journey’ beschikbaar, de virtuele rondleidingen die je in staat stellen om de geschiedenis en de productiegebieden van Ducati te ontdekken, door middel van een echte rondleiding op afstand. Om een ‘Online Journey’ te reserveren, neem je contact op met infotour@ducati.com.