avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 feb 2022, 12:52    0   

De Multistrada V4 is 2021 uit gebold als Ducati’s best verkochte model – met bijna 10.000 verkochte machines wereldwijd. In zijn eerste jaar op de markt bevestigt de Multistrada V4 ruimschoots de verwachtingen die voor zijn lancering werden gecreĆ«erd en profileert hij zich als de ideale reismotor.

Kleuren

De eerste nieuwigheid voor 2022 betreft het kleurengamma van de S-versie: Iceberg White is een glanzend witte kleur die de verfijnde lijnen van de motorfiets nog beter doet uitkomen. De Multistrada V4 S in Iceberg White kleur zal vanaf maart bij de Ducati-dealers verkrijgbaar zijn, naast de Ducati Red en Aviator Grey versies. De motor kan worden besteld in vier verschillende uitrustingsniveaus: Essential, Radar, Travel & Radar en Full.

Elektronica

Wat het elektronische pakket betreft, ligt de belangrijkste update in een nieuwe semi-automatische elektronische veringsfunctie voor de Multistrada V4 S, genaamd Minimum Preload. De functie verlaagt de zithoogte van de motorfiets en maakt het gemakkelijker en veiliger om je voeten op de grond te zetten. Handig als je voor het verkeerslicht staat, met een passagier achterop.

Een andere belangrijke update betreft de interactie tussen rijder en motorfiets. Die is nu meer functioneler dankzij verbeteringen op het gebied van Infotainment (Ducati Connect) en HMI (Human-Machine Interface). Het nieuwe upgrade-pakket is standaard verkrijgbaar op nieuwe motoren, maar gratis voor wie al een Multistrada V4 S bezit. Eigenaren worden benaderd via de MyDucati App en per e-mail en kunnen vervolgens hun lokale Ducati-dealer bezoeken om de updates te ontvangen.

Accessoires

Ook Ducati Performance-accessoires voor de Multistrada VS zijn aangevuld. Nieuw zijn de verlaagde ophangingset en de set aluminium koffers.

De verlagingskit, die beschikbaar is voor de Multistrada V4S, bestaat uit vorkveren, schokdemperveren en zijstandaard en is bedoeld om de zithoogte vanaf de grond met 20 mm te verlagen. Er zijn nu ook lage (-30 mm) en hoge zadels (+15 mm) verkrijgbaar. Dat geeft je de mogelijkheid te kiezen uit een bereik tussen 790 en 875 mm.

Vanaf april 2022 zal de Ducati Performance-catalogus ook zijkoffers en de aluminium topkoffer bevatten, ontworpen door het Ducati Style Centre en geproduceerd in samenwerking met Givi. De topkoffer heeft een inhoud van 1 liter en de zijkoffers 76. Praktische binnentassen zijn ook beschikbaar. Ze zijn gemaakt van bestendige waterdichte stof met heat-sealed naden en voorzien van het Ducati Performance-logo. Je kunt ze ook als handbagage gebruiken.