avatar Gijs GilisGijs Gilis    22 nov 2021, 16:12    0   

Hoe maak je een Ducati Panigale R nog kostbaarder en exclusiever? Het enige wat je hoeft te doen, is hem in handen geven van de customisers van Arctos-Collection. Die hebben op verzoek van de Zwitserse importeur 422Corse een special gemaakt op basis van een Panigale R uit 2015. Het parool was ‘licht’: dus weg met al het overbodige materiaal.

Carbon, carbon, carbon

Het frame, gemaakt door 3C Landsberg – hetzelfde bedrijf dat Ducati voorziet van de frames voor de Superbike en Superleggera -, de BST-velgen, de CeraCarbon-voorvork en de titanium monoshock van Mupo zijn allemaal gemaakt van carbon. Ook in carbon gecombineerd met silicium zijn de 320 mm, 6 millimeter dikke remschijven die worden gegrepen door Brembo P4.30 / 34 radiale remklauwen. Gevolg: een totale gewichtsvermindering die zelfs die van de 2017 1299 Superleggera overtreft. De weegschaal slaat uit naar slechts 155 kg.

Titanium Akrapovic

Het motorblok is meer dan genoeg met zijn 196 pk en is ongewijzigd overgenomen uit de originele 2015 Panigale. Wel werd een nieuw ontstekingssysteem gemonteerd, evenals nieuwe Jetprime-mappings en nieuwe aluminium luchtfilterkanalen. De originele uitlaat is vervangen door een titanium systeem van Akrapovič. De lak bestaat, om de mooie textuur van het carbon niet te verdoezelen, uit een zeer dunne, tweekleurige laag in grijs en zwart. De prijs? Die is geheim, maar er is niet veel fantasie voor nodig dat die de 6 cijfers benadert.