avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    19 jan 2023, 15:03    0   

Iets meer dan een jaar na de eerste circuittest op Misano is Ducati begonnen met de productie van de motoren die zullen deelnemen aan het 2023 MotoE-wereldkampioenschap. Halverwege februari moeten de V21L-motoren klaar zijn voor het kampioenschap. Het merk uit Borgo Panigale gaf ook meteen het startschot voor de opleiding van de teamtechnici. In maart en april volgen nog twee pre-seasontests, voor het seizoen op 13 mei 2023 van start gaat tijdens de Franse GP.

Pre-seaontests

De 23 exemplaren zullen volgens Ducati medio februari klaar zijn. Naast de 18 motoren op de startgrid, zullen 5 reservemachines ter beschikking staan van de organisatie. Elk prototype is door de technici van de Ducati MotoE Racing Department geassembleerd met hetzelfde proces, dezelfde precisie en aandacht voor detail die kenmerkend zijn voor het vakmanschap waarmee een MotoGP-motor wordt gebouwd.

De eerste test met de rijders en teams die zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap van 2023 staat gepland voor 6, 7 en 8 maart in Jerez, gevolgd door nog drie testdagen op 3, 4 en 5 april op het circuit van Montmelò in Barcelona.

Seizoenstart

De eerste race vindt plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk op zaterdag 13 mei. De kalender van het 2023 MotoE-wereldkampioenschap is verdeeld over acht Grands Prix met twee races per weekend, beide op zaterdag. Na het Franse debuut zal het MotoE-wereldkampioenschap aanwezig zijn bij alle volgende Europese races tot aan de GP van Misano, dus verder op Mugello in het weekend van 11 juni, op de Sachsenring in het daaropvolgende weekend en op Assen op 25 juni. Na de zomerstop keren de Ducati MotoE motoren op 5 augustus terug op het circuit van Silverstone, voordat ze de laatste drie Grands Prix rijden op de Red Bull Ring (20 augustus), Catalunya (2 september) en Misano (10 september).