avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 dec 2021, 17:53    0   

Een Amerikaanse miljonair heeft Ducati uitgedaagd om een speciale one-off voor hem te bouwen. Die wil zijn Superleggera V4 in dezelfde kleur als zijn Lamborghini in de garage zien. Zodra de Superleggera in zijn garage aankwam, moest de Amerikaan de nogal gewaagde combinatie met het blauw van zijn Lamborghini Aventandor SVJ hebben opgemerkt. Daardoor besloot hij om de rode motorfiets van Borgo Panigale een andere outfit te geven en voor dat Lambo-blauw te kiezen. Dus vaarwel rood-witte Ducati-kleurstelling, welkom blauwe kuipdelen met zwarte en gele details, net als zijn geliefde Lamborghini.

Nieuwe naam met letter J

De Amerikaanse magnaat was niet tevreden met de kleur van de Brembo-remklauwen en liet ook de Pirelli’s Diablo Supercorsa verfraaien. Het zadel draagt het Y-ontwerp dat bekend is van de supercars van het bedrijf uit Bologna. Om het gevoel met de Aventador te verhogen, heeft de Amerikaan ook besloten om zijn one-off een nieuwe naam te geven door er een J aan toe te voegen. Die letter onderscheidt bij Lamborghini de meest extreme modellen.

100.000 euro

Gezien de prijs van 100.000 euro, de exclusiviteit en het feit dat er slechts 500 Superleggera V4’s zijn geproduceerd, mag je je gerust afvragen hoeveel het extra werk de miljonair heeft gekost. Feit is wel dat dit alleen mogelijk is voor de rijkste Ducati-motorrijders.