avatar Gijs GilisGijs Gilis    10 mei 2022, 12:09    0   

Op Sardinië hebben concerngenoten Audi en Ducati een exclusief persevenement georganiseerd voor de Ducati DesertX en de Audi RS Q e-tron. Naast de motor en de auto, was ook de man aanwezig. Of in dit geval: de mannen. Danilo Petrucci en de officiële Audi-rijders/bijrijders Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger, Carlos Sainz en Lucas Cruz.

Exclusieve kleurstelling

Speciaal voor dit evenement heeft het Centro Stile Ducati een aparte kleurstelling voor de DesertX gecreëerd, geïnspireerd op die van de RS Q e-tron. De Ducati werd gereden door Petrucci, die samen met het duo Sainz/Cruz een show neerzette op een technische offroadbaan (zie filmpje). Wij vonden vooral de kleurstelling op de DesertX de moeite, en wilden jullie de foto’s niet onthouden. Of er een serieproductie van komt, is nog niet bekend.

RS Q e-tron met DTM-motor

De Ducati DesertX kennen we ondertussen. Lees hier onze eerste rijtest. Maar voor de autofans nog wat extra info over de Audi RS Q e-tron. Dat is Audi’s rallyprototype om aan woestijnrally’s deel te nemen. De elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterijen gebruikt een 2.0-liter viercilinder DTM-motor om energie op te wekken. De RS Q e-tron maakte afgelopen januari zijn debuut in de Dakar Rally en maakte indruk met vier etappeoverwinningen, terwijl hij in maart zijn eerste eindoverwinning behaalde in de Abu Dhabi Desert Challenge.