avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 mei 2022, 13:03    0   

Het is geen nieuw gegeven, twee topmerken uit verschillende industrieën die de handen in elkaar slaan – onlangs ging Triumph nog met zowel Breitling als Gibson in zee. Ook in Italië hebben ze het licht gezien, waardoor twee iconische merken in de motor- en luxe-industrie, Ducati en Bulgari, de krachten hebben gebundeld om een uniek stuk op de markt te brengen. Eentje dat er exclusief is voor de veeleisende Ducatista die duidelijk ook een onberispelijke smaak in horloges heeft: de Bulgari Aluminum Ducati Special Edition!

De Bulgari Aluminum Ducati Special Edition is een prachtig sporthorloge, vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks. De chronograaf heeft een opvallende Ducati-rode wijzerplaat met drie kleinere wijzerplaten, die geïnspireerd zijn door Ducati-toerentellers. Zo herkent het kennersoog meteen zwarte achtergrond, witte indexen, en rode bol. De uurmarkeringen verwijzen ook naar het race-geïnspireerde ontwerp van de Italiaanse motorfabrikant.

Het horloge heeft een 40 mm diameter aluminium kast met een zwart rubberen ‘lunette’ en band, terwijl de kroon en chrono drukknoppen van titanium zijn. Het polshorloge is waterbestendig tot 100 meter, en garandeert een precisie tot op een tiende van een seconde. Om de originaliteit van dit unieke horloge te benadrukken, is de achterkant van de titanium kast gegraveerd met het Ducati-merk en productienummer, die is voorzien van een anti-slijtage DLC coating. Het horloge komt in een aangepaste geanodiseerde aluminium behuizing met een rubberen binnenkant en een ‘soft touch’-oppervlak dat de logo’s van zowel Ducati als Bulgari draagt.