avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 jun 2021, 13:15    0   

Duiker Lorenzo Venturini heeft een gezonken motorschat op de bodem van het Comomeer in Noord-Italië gevonden. Op het eerste gezicht onthullen Venturini’s foto’s een paar Ducati’s in de bak van een Piaggio Ape. Bij nadere beschouwing lijkt er iets niet helemaal juist te zijn met deze afgezonken motoren. Het zijn namelijk schaalmodellen van plastic. De Ape lijkt wel echt.

Stoomboten, vliegtuigen, tanks,…

De motorfietsen maken deel uit van een uitgebreide verzameling voorwerpen die op de bodem van het Comomeer liggen. In verschillende delen van het diepe meer liggen stoomboten, vliegtuigen, legertanks, niet-ontplofte bommen, oorlogswapens en een heleboel auto’s. Duikers kunnen ook historische structuren en artefacten verkennen en volgens de lokale overlevering ligt er ook ergens een zeemonster op de loer…

Steile onderwaterval

Dat er boten en oorlogsvoorwerpen op de bodem liggen, valt goed te verklaren, maar waarom dan zoveel auto’s? Het antwoord ligt in een steile onderwaterval van de berg Moregallo. De plaatselijke bevolking zegt dat het een populaire plek is om gestolen of ongewenste voertuigen letterlijk de afgrond in te sturen. De meeste schatten van het meer liggen ten minste 40 meter onder het wateroppervlak. Je kunt er ook andere motorfietsen en scooters vinden.