avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    17 feb 2022, 17:52    0   

Zijn vader was ooit koning van Foxhill – en van vele andere dingen – maar dit weekend is het een ander Brits circuit dat de aandacht van de Everts familie zal opeisen. In Matterley Basin maakt Liam zijn debuut in de MX2 Grand Prix klasse.

Duwtje

“Het wereldkampioenschap dit jaar. MX2. Het niveau ligt daar een stuk hoger dan in de Europese klasse. Voor mij gaat dat wel een verschil maken. Alles gaat sneller en is zwaarder. Die jongens durven ook al eens een duwtje te geven (lacht). Het wordt niet makkelijk, maar ik hou wel van een uitdaging! Het is altijd een beetje zoeken om je draai te vinden in het begin van een seizoen. Het doel is om vooruitgang te boeken door het jaar heen. Daar is geen finishplaats aan verbonden. Ik wil gewoon op mijn best rijden en goed omgaan met de spanning van een wedstrijd. Als het even kan, rij ik wel graag weer mee in de Motocross of Nations in de VS. Plezier hebben in wat ik doe, blijft alleszins het allerbelangrijkste.” 

Leerjaar

Lees: de verwachtingen zijn niet hoog gespannen voor de eerste race, maar doorheen het seizoen wil Everts de nodige en zelfs verwachte progressie maken in de MX2 klasse. Met 17 jaar kan hij inderdaad nog een dergelijk leerseizoen inbouwen. Een vijftiende wereldtitel voor de Everts familie wordt dus dit jaar nog niet verwacht, maar het wordt hoe dan ook een seizoen dat door velen met meer dan gewone interesse zal gevolgd worden. Niet in het minst door KTM dat Everts de 2021 fabrieksmotor van de ex-wereldkampioen Tom Vialle ter beschikking stelt.

Gamen?

In afwachting van het echte racewerk, kunnen fans al een heuse kwis spelen die door Red Bull voor Liam Everts ontwikkeld werd. Je vindt ‘m hier. Topspelers kunnen een Red Bull 4 pack winnen én eentje krijgt zelfs een dag met Liam Everts op zijn MX circuit. Nog geen plannen voor tijdens de komende storm Eunice? Deze veilige indoor kwis is de oplossing! En kijk meteen ook naar de video hieronder “een dag in het spoor van Liam Everts”!