avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    07 jan 2022, 12:00    0   

Harley-Davidson onthulde zopas een deel van zijn 2022 line-up. Op 26 januari belooft Amerika’s grootste motorenfabrikant nog meer nieuws met zijn Further Faster World Premiere…

Sport en Adventure Touring

Voor 2022 wordt het Sportster S model aangeboden in Vivid Black en twee nieuwe kleuren: White Sand Pearl en Mineral Green Metallic.

Voor de avonturiers was er vorig jaar al groot nieuws bij H.-D. Voor 2022 hebben de Pan America 1250 Special en Pan America 1250-modellen een verbeterde zichtbaarheid van de informatie op het TFT-display en een langere, actieve tijd van de Vehicle Hill Hold Control van 10 seconden tot 3 à 5 minuten, onder normale omstandigheden. De Pan America 1250 Special heeft een nieuwe kleuroptie: Fastback Blue/White Sand.

De Street Bob glossy afwerking op de wielen

Cruisers

Voor 2022 worden nieuwe lakkleuren aangeboden voor de hele Cruiser-reeks.

Softail Standard: nieuw voor 2022 zijn de Annihilator gegoten aluminium wielen met zilveren afwerking.

Heritage Classic 114: In 2022 wordt de Heritage Classic 114 aangeboden met een nieuwe verchroomde afwerking. De Black trim-versie van de Heritage Classic 114 heeft verschillende nieuwe stijlelementen. De aandrijflijn is afgewerkt met Wrinkle Black bovenste tuimelaarkappen, nokkenasdeksel, transmissiekap en primaire kap, met contrasterende Gloss Black onderste tuimelaarkappen. Afwerkingsdetails zijn onder meer een Gloss Black achterlichtbalk, windschermbeugels, koplampbalk en richtingaanwijzerstandoffs, zwarte spiegels en drievoudige klemmen, Black Anodized-wielnaven en -naafdop, en Matte Black-uitlaatschilden met verchroomde uitlaatdemperuiteinden. De Heritage Classic 114 in chroom-uitvoering heeft zwarte 9-spaaks wielen van gegoten aluminium of verchroomd gelakte wielen; de versie in zwarte uitvoering wordt aangeboden met zwarte 9-spaaks wielen van gegoten aluminium of zwart gelakte wielen.

Street Bob 114: Nieuw voor 2022 zijn de Annihilator gegoten aluminium wielen met Gloss Black afwerking.

Fat Boy 114: Voor 2022 zijn de Lakester gegoten aluminium wielen opnieuw gestyled met 11 turbine-achtige spaken en een open centrum, en de klassieke Fat Boy-tank badge is herzien en heeft nu een enkele achterste ‘vleugel’ met behoud van de gecentreerde ster.

Fat Bob 114: Voor 2022 is hij voorzien van een nieuwe tankafbeelding in een ovale vorm met ‘H-D’ op de onderste rand.

De Road King blijft een stijl icoon.

Grand American Touring

Ook hier zijn nieuwe lakopties opvallend. Er zijn ook verbeteringen in het optionele Cornering Rider Safety Enhancements by Harley-Davidson. Dit optiepakket biedt de volgende verbeteringen: elektronisch gekoppelde remmen, Cornering-ABS, Cornering-Traction Control met standaard- en regenmodus, Drag Torque Slip Control, Vehicle Hold Control, en Tire Pressure Monitoring (TPMS).

Voor 2022 zijn deze Grand American Touring modellen voorzien van nieuwe lakkleuropties.