avatar Mattijs De LeeMattijs De Lee    04 aug 2021, 13:27    0   

Met recht en rede planden de Italianen van Moto Guzzi van 6 tot 12 september een spetterend feestje naar aanleiding van hun honderdjarige bestaan in 2021. Hun thuishaven Mandello del Lario zou het decor zijn van talloze evenementen en attracties zoals de GMG Guzzi World Days en de Centenary Motorcycle Rally. In overleg met het gemeentebestuur en het organisatiecomité van de Motorcycle Rally besliste Moto Guzzi om het evenement uit te stellen naar volgend jaar. U kan de reden wellicht wel raden.

Corona gooit roet in de pasta

De organisatie is van mening dat de huidige beperkingen die opgelegd werden ter bestrijding van de pandemie in de weg staan van evenement dat voldoet aan de verwachtingen. Duizenden enthousiastelingen zouden vanuit de hele wereld afzakken naar Mandello del Lario, en zij verdienen natuurlijk een volwaardig feest. We zijn tot het einde toe blijven hopen, maar de huidige situatie van de pandemie zorgt ervoor dat we de anti-besmettingsmaatregelen niet kunnen versoepelen zoals we hadden gewild.“, zegt Riccardo Fasoli, burgemeester van de gemeente. “We zijn daarom niet in staat een evenement aan te bieden dat beantwoordt aan de verwachtingen voor een onvergetelijke viering van het 100-jarig bestaan van Moto Guzzi. Het uitstel naar 2022 zal liefhebbers over de hele wereld in staat stellen om samen met ons in Mandello een volledig veilige en gelukkige motorrally te vieren“.

Museum blijft geopend

Motorrijders die in september naar Mandello afzakken, zullen dit jaar dus niet de evenementen, animaties en attracties vinden die je zou verwachten bij een eeuwfeest. Voor bezoekers die toch besluiten begin september naar het gebied te komen, zal Moto Guzzi het museum geopend houden. Overeenkomstig de protocollen moeten bezoeken vooraf worden gereserveerd en plaatsvinden met inachtname van alle voorzorgsmaatregelen die de wet voorschrijft.

Lees ook: Boek over 100 jaar Moto Guzzi

Lees ook: Bridgestone Classics: BMW R 100 S vs Ducati 900 SD Darmah vs Laverda 1000 Jota vs Moto Guzzi 850 Le Mans

Het museum blijft geopend