avatar MotornieuwsMotornieuws    09 nov 2023, 15:44    0   

Op de stand van CFMOTO in Milaan waren niet alleen de nieuwe 450MT en de eerste driecilinder van het merk te zien. Het ambitieuze merk liet ook spannende conceptmotoren zien, zoals de 125NK en MT-X. Gezien de vergevorderde staat van ontwikkeling, is de kans niet gering dat beide binnenkort op onze wegen zullen verschijnen

125NK Concept

De NK-familie is klaar om een nieuw lid te verwelkomen. Met de 125NK CONCEPT is CFMOTO klaar om het gat in het 125cc-segment te vullen met een gedurfde en unieke visie op de perfecte funmachine. Een naked voor de nieuwe generatie rijders en voor iedereen die wil beginnen met motorrijden.

De identiteit van de 125NK CONCEPT is direct en aantrekkelijk, dankzij de designlijn die werd geïntroduceerd door de NK-C22 Concept-motorfiets. Een enkelzijdige swingarm accentueert de carbon achterwielcover, terwijl de slanke achterkant helemaal doorloopt tot aan het zadel, met daarnaast een sportief uitlaatsysteem dat de scherpe lijnen van het kuipwerk benadrukt. De brandstoftank wordt op zijn beurt in de verf gezet door een set unieke zijpanelen die naar voren toe breder worden en het oog trekken naar de stilaan herkenbare ledkoplamp van CFMOTO.

Een carbon inlaatkanaal aan de voorkant vormt een flinke knipoog naar het sportieve element van het achtstelitertje, terwijl het voorspatbord ‘m direct herkenbaar maakt als lid van de NK-serie. Al deze designelementen worden versterkt door CFMoto’s eigen kleurenpalet. De 125NK CONCEPT is een van de meest langverwachte producten in het CFMOTO-assortiment en zal zeker het enthousiasme opwekken van jonge, enthousiaste rijders.

MT-X Concept

Voor deze MT-X CONCEPT heeft CFMOTO duidelijk aangeklopt bij de designstudio van Mattighofen. Dat is op het eerste gezicht duidelijk, met de twee brandstoftanks die aan weerszijden van de motor naar beneden hangen. Toch is deze Chinese interpretatie van de KTM 890 Adventure een absolute blikvanger. Hij ziet er wat ons betreft zelfs beter uit dan zijn Oostenrijkse neef, vooral in deze kleurstelling.

De gespierde voorkant is voorzien van een ledkoplamp, terwijl het verticaal opgestelde 8-inch TFT-touchscreen is ge├»nspireerd op de navigatietoren op rallymotoren. Het 21-inch voorwiel, de ruime grondspeling en de lange veerwegen zijn kenmerken die typisch zijn voor offroadmachines. Net als het platte zadel en de slanke achterkant. Laten we hopen dat we ‘m snel mogen testrijden!

Geef een antwoord