avatar MotornieuwsMotornieuws    08 nov 2022, 16:42    0   

Geen Italiaanse EICMA zonder het Italiaanse Energica. De bouwer van elektrische motoren presenteert kleine updates op haar bestaande gamma, gaande van nieuwe kleurstellingen, tot een verbeterd koppel (+ 7 Nm) en actieradius (+ 5%) op de gedeelde aandrijflijnen. De Experia is nog maar pas voorgesteld en krijgt nu al twee nieuwe kleuren – White Flame en Metal Black. Naast de nieuwe kleuren zal de Experia ook uitgerust zijn met aangepaste packs – Sport Pack, City Pack, Touring Pack – als aanvulling op de basisversie.

Meer koppel, meer actieradius

Het beloofde hogere koppel en de grotere actieradius zijn van toepassing op de Ego+, Eva Ribelle en EsseEsse9+. Door een evolutie in de batterijchemie gaat de EsseEsse9+ van 200 Nm naar 207 Nm, terwijl de Ego+ en Eva Ribelle van 215 Nm naar 222 Nm gaan. Het koppel van het Experia-model blijft op 115 Nm. De actieradius neemt ook toe met 5% voor de Ego+, Eva Ribelle en EsseEsse9+. In de stad kun je nu – in theorie – 420 km rijden, op een gecombineerd traject 256 km en buiten de stad 208 km. Daarnaast krijgt de Ego+ een nieuwe kleur: Rosso Corsa.

Vanaf 2023 ook voor A2-rijbewijs

De 2023 Energica line-up is te koop met DC Fast Charge (400 km/u), een 4,3” tft-kleurendisplay (COBO 5″ voor de Experia) , 4 rijmodi (Urban, Eco, Rain, Sport, plus 3 aanpasbare modi voor de Experia) en 4 Regenerative Maps (Low, Medium, High, Off), tractiecontrole, cruisecontrol en Park Assistant als standaard. De usb-poort is standaard op de EsseEsse9+, Experia en optioneel op de Energica Ego+. Het Keyless systeem is ook beschikbaar als optie op alle modellen. Ander leuk nieuws, is dat Energica‚Äôs vanaf 2023 beschikbaar zijn voor houders van een A2-rijbewijs.