avatar MotornieuwsMotornieuws    07 nov 2023, 22:01    0   

Maak kennis met de nieuwe Moto Morini Milano, die dankzij het gebruik van een nieuw frame zijn gewicht ziet duikelen. De 1200 CorsaCorta EVO 87° V-twin werd opnieuw ontworpen om te voldoen aan de nieuwe Euro5+ regelgeving.

4 kg lichter

De nieuwe achterbrug, die nu volledig van aluminium is, heeft een gewichtsvermindering van 4 kg mogelijk gemaakt ten opzichte van het vorige model. Het remsysteem werd ontwikkeld in samenwerking met Brembo, terwijl de banden van Pirelli komen. Het 5 inch TFT-kleurenscherm met Bluetooth wordt bediend via verlichte bedieningselementen op het stuur. De rijder kan zijn rijervaring aanpassen met vier verschillende rijmodi die de motorprestaties en de stabiliteits- en rembediening beïnvloeden.

Knappe uitlaatheaders

De karakteristieke klank van de motor komt tot uiting in het nieuwe uitlaatsysteem: de uitlaatheaders zijn in bochten gewrongen die de V-twin motor bijna omarmen voordat ze de dubbele aluminium uitlaataansluitingen aan de rechterkant bereiken. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet gekend.

Geef een antwoord