avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 nov 2022, 10:10    0   

De wortels van Honda’s Forza-familie reiken terug tot 2000. Tweeëntwintig jaar later staat de reeks nog steeds als een huis én is er zelfs een grote update voor de Forza 350. Voor 23YM krijgt hij een strak nieuw uiterlijk, een nieuwe dashboard en twee nieuwe kleurstellingen.

Het nieuwe vooraanzicht, dat pronkt met nieuwe dubbele LED-koplampen, tilt de Forza 350 helemaal up-to-date. De stijl mag dan wel nieuw zijn, de praktische inzetbaarheid blijft dezelfde. Zo is het elektronisch bediende windscherm is over 180 mm instelbaar, beschikt de Forza 350 over een USB Type C-aansluiting in het handschoenkastje, is er onder het zadel ruimte voor twee integraalhelmen en kan je de Forza 350 sleutelloos bedienen middels Smart Key.

Het rijwielgedeelte blijft behouden, net als het 330 cc vloeistofgekoelde SOHC-motorblok met vier kleppen en Honda Selectable Torque Control (HSTC). Met 21,6 kW piekvermogen en 31,9 Nm koppel is de Forza sterk genoeg doorheen het hele toerengebied, en haal je tot 137 km/u op de snelweg. Het opgefriste instrumentenpaneel staat de Forza 350-rijder toe om zijn of haar smartphone te verbinden via Bluetooth en te bedienen via het Honda Smartphone Voice Control (HSVC)-systeem. Het systeem is vanaf 23YM compatibel met zowel IOS- als Android-toestellen.