avatar MotornieuwsMotornieuws    08 nov 2022, 17:00    0   

Een getransformeerde productiemotor voor offroadliefhebbers is het hoogtepunt van Moto Morini op de Motorshow van Milaan. De prototypeversie van de X-Cape, de ADV-R – waarbij de R staat voor Racing – is er eentje voor de diehard offroadmannen- en vrouwen. Althans, dat verwacht je toch.

Offroadspullen

De ruige outfit bestaat uit een reeks wijzigingen die de essentie van de oorspronkelijke motorfiets niet hebben veranderd: een verhoogd zadel om offroadrijden te vergemakkelijken, een carterbeschermer, een aerodynamische bescherming voor de rijder en een Garmin-navigatiesysteem dat geschikt is voor offroadrijden.

Opgedragen aan avontuur

Aan het blok, de 649cc-paralleltwin, is niets veranderd, maar gezien het sportieve doel is hij voorzien van een SC Project race-uitlaat.Het is een transformatie die ontworpen is voor adventure-touring en lichte offroad”, lezen we in het persbericht. Ah, dus toch niet voor de diehards. Voorlopig is nog niet besloten waar en hoe het prototype zal worden gebruikt. Wij zeggen: kom er maar mee op de markt.