avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 nov 2022, 12:09    0   

Eerder konden we al kennis maken met RE’s 648cc-twin via de Interceptor 650 en de Continental GT 650. Op de de motorbeurs in Milaan trokken de Indiërs het doek van een derde telg op het platform: de Super Meteor 650. Een middenklasse cruiser en grote broer van de Meteor 350. 

De zachtaardige paralleltwin lijkt alvast perfect aan te sluiten bij de cruiser-insteek. Ook op deze telg presteert het blok 47 pk (bij 7.250 tpm) en 52,3 Nm (bij 5.650 tpm). Dankzij de zesbak is laagtoerig cruisen geen probleem. Ook de ruime tank, de retro styling, de brede tubelessbanden, en de lage zadelhoogte zetten z’n genen extra in de verf. 

De rijpositie is een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van elke cruiser en de Super Meteor doet dit met volledig naar voren geplaatste voetbedieningen, een laag, geschulpt zadel en een breed, naar achteren getrokken stuur. In de kroonplaten zit een 43mm UPSD-vork met 120mm veerweg, terwijl stereovering achteraan (101mm veerweg) uw onderrug moet sparen. Laat u niet om de tuin leiden door de retro looks: de Super Meteor heeft best wat moderne apparatuur aan boord, zoals de ledoplamp, het USB-laadpunt of het TBT-navigatiesysteem. 

Rijklaar (en met quasi-volle tank) weegt de Super Meteor 650 een fikse 241 kg, maar het zwaartepunt ligt vrij laag. De Super Meteor 650 zal verkrijgbaar zijn in vijf kleurstellingen – Astral Black, Astral Blue, Astral Green, Interstellar Grey en Interstellar Green. De Tourer-versie komt dan weer in Celestial Red en Celestial Blue.