avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    30 dec 2021, 15:44    0   

MotoMondo stopt als agent en invoerder van MV Agusta in de Benelux. Hiermee komt een einde aan een samenwerking die 23 jaar duurde.

Persbericht –

MotoMondo stopt per 1 januari 2022 als agent van MV Agusta voor de Benelux. Hiermee komt een eind aan het tijdperk waarin Jan Ykema met zijn bedrijf het Italiaanse motormerk 23 jaar vertegenwoordigde.

In 1998 richtte Jan Ykema in opdracht van het Italiaanse moederbedrijf Cagiva Nederland BV op en vertegenwoordigde toen de 3 merken van het concern in Nederland, waaronder MV Agusta. In 2000 werd de naam veranderd in Cagiva Benelux en kwam distributie in België en Luxemburg erbij. Later is het bedrijf omgedoopt tot MV Agusta Motor Benelux. In 2007 heeft Jan Ykema het bedrijf gekocht van MV Agusta en de naam gewijzigd in MotoMondo. Cagiva werd van de markt gehaald en Husqvarna verkocht, maar MV Agusta bleef.  Vanaf 2015 is het merkenportfolio van MotoMondo gestaag uitgebouwd met de merken Hyosung, Mash, Rieju, Royal Enfield en recent Moto Morini. Tevens is het werkgebied naast de Benelux uitgebreid naar Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Jan Ykema, directeur en eigenaar van MotoMondo, blikt terug op een mooie tijd:

“MV Agusta is in mijn ogen nog steeds een van de mooiste motormerken ter wereld. Ik ben dan ook zeer trots dat ik het merk bijna 25 jaar heb mogen vertegenwoordigen. Helaas past het merk zakelijk niet meer bij de weg die MotoMondo is ingeslagen. Daarom is besloten om in goed overleg het agentschap terug te geven.”

De dealers zijn geïnformeerd en de lopende zaken worden afgerond en overgedragen aan de nieuwe vertegenwoordiger van het merk in de Benelux, die MV Agusta Italia op korte termijn bekend gaat maken.