avatar Gijs GilisGijs Gilis    15 feb 2021, 22:54    0   

KTM denkt met sommige van haar modellen aan het kind in de volwassen mens – waarvoor dank! Maar ook de echte kleintjes krijgen voldoende aandacht, wat we al wisten van het gamma crossmotoren voor kids. Nu richten ze zich ook op de ALLERkleinsten met twee elektrische loopfietsen; de KTM Factory Replica STACYC 12eDRIVE en 16eDRIVE.

De 12eDRIVE is het instapmodel voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud. Hij beschikt over 12-inch wielen met luchtbanden en een zadelhoogte van 33 cm. De fiets krijgt een aluminium frame, BMX-voorvork en weegt minder dan 8 kg. Ben je tussen de 4 en 8 jaar oud, dan staat de 16eDRIVE mogelijk op jouw kleine lijfje geschreven. Het model is uitgerust met een motor die iets krachtiger is dan die van zijn kleine broertje en heeft 16-inch wielen en een zadelhoogte van 43 cm.

Beide modellen beschikken over een thermisch beschermde 20V-batterij die in 45-60 minuten is opgeladen voor een rijtijd van 30-60 minuten. Die rijtijd is afhankelijk van de gekozen aandrijvingsmodi. Op het multifunctionele gashendel is er een indicatie van in welke van de drie rijmodi je aan het rijden bent en het batterijniveau. Pro tip van de Motornieuws-redactie: sla dit artikel ergens op – in je smartphone, je agenda, je favorieten – zodat je bij kerst of de verjaardag van je spruit niet weeral in de winkel staat met je handen in het haar. Graag gedaan.

Meer info over de elektrische loopfietsen van KTM vind je hier.