avatar MotornieuwsMotornieuws    01 feb 2021, 13:18    0   

Zero Motorcycles, marktleider op gebied van elektrische motoren, biedt kopers van de gelauwerde Zero SR/F een gratis Rapid Charger aan. Goed voor 6 kW extra oplaadvermogen, wat het laadproces drastisch versnelt.

Zero SR/F gratis Rapid Charger

Eeuwige strijd

Zet voor- en tegenstanders van elektrische motorfietsen in een voetbalstadion en de oproerpolitie zal tussenbeide moeten komen. Feit blijft dat elektrische motoren een compleet andere rijervaring bieden dan je gewoon bent van een motor met verbrandingsmotor. En de technologie gaat er steevast op vooruit. Dat konden wij vorig jaar ervaren tijdens onze test met de Zero SR/S. Ander feit blijft dat het heel wat omslachtiger is om een lange trip te ondernemen omdat het opladen van de batterij voor de elektromotor net iets langer duurt dan enkele chemisch verwerkte fossielen in je tank mikken. De goede zaak is dat er middelen bestaan om het laadproces te versnellen. De betere zaak is dat Zero Motorcycles dat systeem nu gratis aanbiedt bij aankoop van een Zero SR/F uit MY20.

Zero SR/F gratis Rapid Charger

Gratis Rapid Charger én installatie

Vanaf 1 februari 2021 ontvangen alle kopers die een nog niet eerder geregistreerde Zero SR/F uit modeljaar 2020 aanschaffen de Rapid Charger helemaal gratis. De lader verhoogt de interne oplaadcapaciteit tot 12 kW (in de Premium-versie) of 9 kW (Standard-versie). Dat halveert de laadtijd van de Premium-uitvoering en zorgt ervoor dat de accu van de standaardversie zelfs drie keer sneller oplaadt.

Zero SR/F gratis Rapid Charger

Opladen in één uur

De meeste laadbeurten voor elektrische motoren gebeuren doorgaans bij de mensen thuis via een gewoon huishoudstopcontact. De Rapid Charger biedt evenwel meer flexibiliteit aan rijders die ook lange ritten ondernemen. Aangesloten aan publiekelijk toegankelijke oplaadpunten – zoals diegenen die je vindt in tankstations langs autosnelwegen – laad je een Zero SR/F Premium uitgerust met Rapid Charger op in een uur of zelfs minder. Let op: dat gaat om het opladen van een lege accu tot 95%. De laatste 5% oplaadtijd duurt in alle omstandigheden telkens een half uur aangezien dat de levensduur van de batterij ten goede komt.

Zero SR/F gratis Rapid Charger

Nieuwe elektrische standaard

Zero lanceerde de SR/F voor modeljaar 2020. Het model kon meteen op veel bijval rekenen en sleepte MCN’s trofee voor Electric Bike of the Year in de wacht. Met 190 Nm koppel biedt de SR/F verbluffende acceleratie en prestaties gelijkaardig aan die van een superbike. Daarbij komt nog een transformatieve rijervaring en onwaarschijnlijk lage onderhoudskosten. Behalve wat betreft slijtonderdelen zoals banden en remblokken is de hele line-up van uitsluitend elektrische motoren bij Zero nagenoeg onderhoudsvrij. De accu volledig opladen thuis kost je ongeveer €2 – uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid geladen energie en de lokale energiekosten. Een complete laadbeurt biedt je een bereik van 259 km.

Zero SR/F gratis Rapid Charger

De promotie voor een gratis Rapid Charger is enkel van toepassing op niet eerder ingeschreven 2020 Zero SR/F motorfietsen. Zolang de voorraad strekt.

Meer elektrisch? Bekijk onze review van de Zero FX!