avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    02 feb 2023, 11:09    0   

De drang om bekende grenzen en mogelijkheden te verleggen is een passie die motormerk Royal Enfield en motorreisorganisatie Vintage Rides delen. Geen wonder dat hebben besloten om samen te werken aan iets wat alleen maar te omschrijven valt als ’s werelds meest waanzinnige expedities op twee wielen. En jij kan daar bij zijn!

Tanzania


18 landen, 4 continenten

Sinds 2006 heeft Vintage Rides meer dan 1.000 georganiseerde motorreizen verzorgd waarbij het uitsluitend rekent op Royal Enfields. Vanuit Frankrijk, Italië, Mongolië, India, Marokko en Argentinië organiseert Vintage Rides reizen in meer dan 18 landen, verspreid over 4 werelddelen. De organisatie voegt elk jaar twee nieuwe bestemmingen toe aan zijn aanbod en vertrouwt op Royal Enfield-motorfietsen om pure motorrijervaringen te garanderen in enkele van de meest afgelegen regio’s ter wereld.

Vietnam


“Doel van ons bestaan”

Geen loze bewering, die laatste: zo werkten Vintage Rides en Royal Enfield in 2017 nog samen aan de legendarische Frozen Ride, een motorexpeditie op het bevroren Khövsgöl-meer in Mongolië met als doel de Dukha-stam, de kleinste stam rendierherders ter wereld, te ontmoeten.

Mohit Dhar Jayal, Chief Brand Officer bij Royal Enfield vertelt daarover: “Ride, Ride More, Ride Pure” is niet zomaar een uitdrukking in onze merkmissie, maar in feite het echte doel van ons bestaan. Deze samenwerking streeft ernaar om onze rijders te laten genieten van een aantal adembenemende avonturen over de hele wereld. Met het inzicht van Royal Enfield in de ethos van het motorrijden en de expertise van Vintage Rides in het aanbieden van de beste motorreizen over de hele wereld, zal dit partnerschap zeker een genot zijn voor onze klanten.”

Zuid-Afrika

Oorsprong

Vintage Rides ontstond in India na een reis van 20.000 km op een Royal Enfield door het Indiase landschap. Achter het stuur: Alexandre Zurcher, 19 jaar oud. Een persoonlijke uitdaging om aan zichzelf te bewijzen dat avontuur alleen de grenzen heeft die je jezelf oplegt. Het was het begin van een nieuw leven, gedreven door het ongebreidelde verlangen om deze ervaring te delen.

In 2006 organiseerde Alexandre met Vintage Rides zijn eerste motorrit in de Himalaya. Tegenwoordig is het bureau actief op 4 continenten en biedt het 19 bestemmingen, met zo’n 1.500 rijders in zijn kielzog die elk jaar klaar zijn om het avontuur aan te gaan. De samenwerking tussen Royal Enfield en Vintage Rides is verlengd tot 2025. Door dit partnerschap hopen beide ondernemingen de hang naar avontuur en respectvol reizen over te brengen op motorliefhebbers over de hele wereld.

Argentinië

Meer info en inschrijven

Meer informatie over de volgende motorreizen vind je op de website van Vintage Rides. Maar kijk zeker ook even naar onderstaande video om de Wanderlust aan te zwengelen. Geen dank!