avatar Gijs GilisGijs Gilis    19 jul 2021, 18:13    0   

In tegenstelling tot wat er met Honda Park gebeurt, kunnen ze in Nederland blijkbaar wel oplossingen vinden. En dat is uiteraard fantastisch nieuws en een flinke opsteker voor de motorsport. Na maanden van vergaderen heeft de gemeenteraad beslist dat het Eurocircuit in Valkenswaard mag blijven bestaan. De zes verenigingen die gebruik  mogen maken van het terrein zijn MVV (motorsport), NRV (rallysport), ToerWielerClub de Kempen, bmx-fietsclub Lion D’or, de schutterij Sint Martinus Gilde en politiehondenvereniging De Verdediger.
Kees Marchal, wethouder: “We zijn als gemeente ontzettend content met het besluit en danken de raad en alle betrokkenen hiervoor. Er is eindelijk duidelijkheid voor alle betrokkenen van het Eurocircuit-terrein. We hebben nu perspectief waar we naartoe kunnen werken. De voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. In het najaar kunnen we meer duidelijkheid geven hoe ver we zijn.”

Wethouder Kees Marchal (l) en Roger Bueters, projectmanager Toekomst Eurocircuit na afloop van de avond: “Eurocircuit blijft, de richting is bepaald.”

Wat houdt het besluit in?

Het besluit betekent dat het huidige gebruik door de zes verenigingen gelegaliseerd wordt. De gemeente zorgt ervoor dat de juiste vergunningen afgegeven worden, de rijtijden van de motorcross en rallycross goed te interpreteren zijn en het bestemmingsplan op orde komt. Daarvoor moet een nieuwe bestemmingsplanprocedure opgestart worden. Dat werd tijd, want het oude plan is uit 1977.
Projectmanager Roger Bueters: “Het harde werk samen met alle betrokkenen heeft zijn vruchten afgeworpen. Zowel verenigingen alsook andere partijen hebben keihard meegewerkt. Ik hoop van harte dat er nu rust komt voor de verschillende besturen van de verenigingen en ze straks het bestuurlijk werk weer aan kunnen met hopelijk wat nieuwe aanwas van vrijwilligers. De jeugd van Valkenswaard kan straks weer gaan genieten van hun sport, welke dat ook is.”